Σε έναν κόσμο που…

Σε έναν κόσμο που όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται, μην ξεχάσεις ποτέ πως είσαι διαφορετικός. Τότε όλα τα ναι και τα όχι, τα πρέπει και τα θέλω, τα τώρα ή ποτέ, τα για πάντα ή ποτέ ξανά, θα είναι τόσο διαφορετικά όσο η επιθυμία σου να τα βιώνεις με προσωπικότητα!

Την προσωπικότητα την διαμορφώνεις σύμφωνα με τον χαρακτήρα των πεποιθήσεών σου, σύμφωνα με την αίσθηση των αισθησεών σου, αποκτώντας ένα ντελικάτο σύνολο επιλογών που ανταποκρίνεται στην κάθε περίσταση.Σε αυτόν τον κόσμο λοιπόν, να επιλέγεις να είσαι πάντα ο δικός σου διαφορετικός χαρακτήρας με όλα όσα συνθέτουν τον εαυτό σου.

Όλοι θα σε κρίνουν, όλοι θα σε σχολιάσουν, όλοι θα κοιτάξουν να σε χλευάσουν. Μακάρι να μπορούσαν, αχ μακάρι…να σε κοιτούσαν με τα μάτια τα δικά σου. Να έβλεπαν την ομορφιά μέσα από τα μάτια σου, να ένιωθαν τη σιγουριά στη σταθερή φωνή σου μα πάνω απ´όλα να έβλεπαν πως κι εκείνοι είχαν κάτι κοινό μαζί σου. Τι κοινό να είναι αυτό θα αναρωτιέται κανείς; Μα η αποδοχή φυσικά, η περιβόητη και χιλιοειπωμένη στα χείλη όλων μας. Εκείνη που αναζητούμε από τους άλλους, όταν χάνουμε την δίκη μας, την προσωπικά δική μας. Αυτή που σε κάνει να νιώθεις σημαντικός, ψηλότερος και δυνατός. Δυνατότερος να αντιμετωπίσεις τους πάντες και πολυτιμότερος να φαίνεσαι ματάκια μου στα μάτια τα δικά σου!

Το ξέρω, είναι γλυκιά η αίσθηση αυτή όταν την νιώθεις, μα σαν στην παίρνουν πίσω μοιάζει να γυρίζεις εκεί που την πρώτο αναζήτησες. Ποσό γνώριμα τα μέρη, σαν να μην άλλαξαν ποτέ θυμίζουν. Ναι δεν άλλαξαν ποτέ, παρέμειναν τα ίδια, ήρθες διαφορετικός εσυ και πλέον το αναγνωρίζεις καθαρότερα. Ποσό διαφέρει το ίδιο τελικά από το διαφορετικό; Πόσο αλλάζει η αντίληψή μας για τις σχέσεις μας με τους άλλους όταν έρθουμε σε επαφή με την διαφορετικότητά μας;

Εσύ άλλαξες και φέρνεις την αλλαγή και στο περιβάλλον γύρω σου. Σε αυτό το περιβάλλον που δυσκολεύεται να αλλάζει γιατί φοβάται, γιατί ντρέπεται, γιατί ζηλεύει που είσαι θαρραλέος και μιλάς για όσα σε κάνουν ξεχωριστό, γιατι νομίζει πως είναι πιο χρήσιμος και έξυπνος από εσένα επειδή δεν το επιδυκνείεις, γιατί αλλάζει μαζί σου και δεν το θέλει. Μα τελικά αποφασίζει να μην αλλάξει γιατί η διαφορετικότητά σου τον τρομάζει. Παραμένει ίδιος.

Σίγουρα όλα επιτρέπονται; Μήπως ένα τέλει όλα απαγορευονται; Δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να υπάρχω με τον τρόπο μου, με εκείνον που μπορώ, με αυτόν που προτιμώ ώστε να είμαι αληθινά Εγώ.

Με αποδέχομαι!

Με αγαπώ!

Είμαι όσα θέλω εγώ!

Διαφέρω και μπορώ!

Με αγάπη,

Mind and Soul for Greece

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s