Με μια ανάσα…

Just breathe! Ας ξεκινήσουμε με το βασικό. Κλείστε τα μάτια, συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας και μόνο, πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη και μόνο, εκπνεύστε αργά από τη μύτη και μόνο. Κάντε την ίδια διαδικασία, όσες φορές το έχετε ανάγκη.
Ξεχνάμε να αναπνέουμε! Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η αναπνοή για να λειτουργούμε σωστά. Γι’ αυτό λοιπόν μην την ξεχνάτε. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αναπνοή μου όταν κατάλαβα πως τελικά δεν ανέπνεα ποτέ στη ζωή μου σωστά. Τι μαγική διαδρομή μέχρι να καταφέρω να απολαμβάνω την κάθε εισπνοή και εκπνοή μου. Πολλές αλλαγές συνέβησαν, όχι μόνο στον τρόπο της διαδικασίας αυτής αλλά και στους τρόπους καθαρότητας σκέψης, σωματικής ενέργειας και οξυγόνωσης. Έπειτα από μια ώρα τεχνικών αναπνοής ήμουν άλλος άνθρωπος. Είχα ενέργεια, διαυγή διάθεση, ήθελα να βγω έξω και να τρέχω. Με λίγα λόγια ήθελα να διαρκέσει αυτή η μια ώρα πολύ περισσότερο.
Από τότε και συγκεκριμένα έξι ολόκληρα χρόνια πριν, δεν σταμάτησα να λειτουργώ σύμφωνα με αυτές τις τεχνικές. Σπίτι, γραφείο, γυμναστική, χαλάρωση, εντάσεις, σε όλα η αναπνοή μου με έφερνε κοντά στην ισορροπία μου. Ξέρεις, την ισορροπία σου την βρίσκεις όταν έρθεις σε επαφή με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το σώμα και το πνεύμα σου. Το σώμα μας, είναι το σπίτι μας, το καταφύγιό μας σε όλα όσα βιώνουμε. Το φορτώνουμε βρε παιδί μου και δεν το ελέγχουμε το βάρος που του δίνουμε να σηκώνει. «Γιατί με φόρτωσες έτσι?» θα σου φωνάξει κάποια στιγμή, τότε είναι που θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τι μου συμβαίνει τελικά? Ίσως για όλα τα ζητήματα να χρειάζεται μια αφορμή. Αν την βρήκες λοιπόν, μην την αγνοήσεις.
Ξεκίνησε να αυξάνεις τα επίπεδα της ευεξίας σου κάνοντας μικρά- μικρά πράγματα, απέκτησε οικειότητα με το σώμα και τη σκέψη σου ακούγοντας μουσική και χορεύοντας συνάμα, ανταποκρίσου στις προκλήσεις και το κέφι σου θα εκτοξευθεί.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό, Just breathe!

Με αγάπη,
Mind and Soul for Greece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s