Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας!

Τι υπέροχη ανακάλυψη ο φωτογραφικός φακός!Ανεκτίμητη η διάρκεια που αποκτά η ανάμνηση έχοντας μια φωτογραφία. Σου θυμίζει τόπους, σε μεταφέρει σε αγκαλιές, σου προσφέρει μυρωδιές κλεισμένες σε χαμόγελα. Αχ και να μπορούσα να είχα μια φωτογραφία για κάθε ανάμνησή ώστε να έγραφα στην πίσω όψη της τι ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Μεγάλο το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής μας, μεγάλο και το εύρος των εμπειριών μας μέσα σε αυτές.

Κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε, ανυπομονώ να βγούμε στους δρόμους με τις κάμερες ανά χείρας, να γεμίσει κλίκ η μνήμη. Ώρες έπειτα θέλω να τις κοιτάω, να τις ξανά κοιτάω γιατί ακόμα και αν το έχω βιώσει έχω την περιέργεια να το ξαναδώ.

Στο ίδιο μέρος διαφορετικά άτομα με παρόμοιες στιγμές και όμως τόσο διαφορετικές απεικονίσεις. Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί αλλά καθώς συναναστρεφόμαστε ο ένας με τον άλλον ανακαλύπτουμε πως πολλά βιώματά μας ταιριάζουν όσο ταιριάζουν και οι προορισμοί που τυχαίνει να είχαμε επιλέξει.

Οι εμπειρίες, αυτές είναι ένα στοιχείο που συνθέτουν τον εαυτό. Έναν εαυτό που μπορεί ο καθένας από εμάς να πλάσει, να διαμορφώσει, να εξελίξει, στον εαυτό που θα ήθελε να είναι. Γι’αυτό μου αρέσουν οι φωτογραφίες, έχω να θυμάμαι το πριν από αυτό που είμαι σήμερα, όχι για να με κρίνω αλλά για να αναγνωρίζω την εξέλιξη μου. Ανέκαθεν με βοηθούσαν οι εικόνες, δεν ήταν ποτέ βαρετές γι’αυτό πάντα βγάζουμε πολλές φωτογραφίες ώστε να έχουμε να θυμόμαστε και σαφώς να μην βαριόμαστε.

Έχω την αίσθηση πως οι κοινές μας φωτογραφίες μας φέρνουν πιο κοντά στις κοινές μας στιγμές ενώ ταυτόχρονα το μοίρασμα που συμβαίνει μεταξύ μας λειτουργεί σαν μαγνήτης. Μοιάζει να έλκουμε την επικοινωνία μεταξύ δυο πόλων. Τι όμορφη εμπειρία!Πόσο φροντιστική μπορεί να γίνει η επικοινωνία σχετικά με μια ανάμνηση. Τείνουμε να ξεχνάμε τις στιγμές όμως ποτέ δεν ξεχνούμε πως μας έκαναν να νιώσουμε εκείνες οι στιγμές. Ανεκτίμητη η αξία των εικόνων. Ανεκτίμητη η αξία του μοιράσματος των εμπειριών μας.

Θέλεις να σας βγάλω μια φωτογραφια;😊

Με αγάπη,

Mind & Soul for Greece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s